Toți adulții din Anglia și Scoția, înregistrați automat ca donatori de organe din 2020

2020 este anul care aduce schimbări majore de lege în privința recoltării de organe în Anglia și Scoția. Ca răspuns la criza donatorilor, toți adulții din Anglia vor fi considerați automat ca donatori atunci când vor muri, cu excepția cazului în care înregistrează o cerere de „renunțare”. Chiar și așa, familiile vor avea ultimul cuvânt în legătură cu organele rudei.

Legea va intra în vigoare în Anglia în primăvară, iar în Scoția din toamnă. Decizia a fost luată în condițiile în care, în prezent, există aproximativ 6.000 de persoane pe lista de așteptare a transplanturilor din Marea Britanie. Anul trecut, peste 400 de oameni au murit în așteptarea unui transplant.

 

Reclama care a emoționat o țară

 

Pentru a sensibiliza populația, oficialii din sistemul de sănătate au elaborat o reclamă difuzată pe posturile de televiziune și care simbolizează darul de a-ți dona inima pacienților care așteaptă cu disperare organul. Spotul arată o femeie care trece un balon în formă de inimă unui tânăr pacient care așteaptă fereastra unui spital.

Reclama face parte dintr-o campanie numită „Dă-o mai departe”, care a fost lansată în luna aprilie a acestui an. Englezii sunt încurajați să „o dea mai departe”, indiferent dacă acest lucru înseamnă să își doneze organele, să anunțe familia că doresc să doneze sau să îi informează pe cei dragi cu privire la schimbarea legii.

Oficialii din domeniul sănătății cer membrilor familiilor să discute dorințele lor unul cu celălalt, astfel încât, în cazul în care unul dintre ei moare, decizia să nu îi fie anulată de cei dragi.

„Crăciunul este o perioadă incredibil de aglomerată; totuși, ar trebui să fie și un timp pentru familie și un moment în care să ne gândim la ceilalți. Vrem ca toată lumea să știe că legea în legătură cu donarea de organe se schimbă, să înțeleagă cum se schimbă și ce opțiuni au. Vrem ca oamenii să ia o decizie în privința donării de organe și, oricare ar fi această decizie, să o împărtășească cu familiile lor.

Perioada Crăciunului, când familiile se reunesc, este o ocazie bună de a face acest lucru. Fiecare donator de organe este prețios pentru că permite mai multor familii să petreacă momente speciale împreună”, a declarat Anthony Clarkson, directorul unei agenții guvernamentale de donare de organe și transplant, potrivit Daily Mail.

Un sondaj arată că 8 din 10 englezi spun că ar dona cu siguranță sau ar lua în considerare donarea organelor lor. Dar doar o treime dintre acești oameni au spus familiei că vor să doneze, ceea ce înseamnă că multe organe se pierd din cauza refuzului familiilor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.