Tratament decontat pentru pacienții cu melanom stadiul III, în Anglia

Institutul britanic pentru excelență în sănătate și îngrijire (NICE) a publicat o recomandare privind decontarea de către sistemul englez de sănătate (NHS England) a tratamentului cu dabrafenib plus trametinib la pacienții cu melanom. Ar urma să primească acest tratament persoanele cu melanom stadiul III, cu mutație BRAF V600 și la care cancerul s-a răspândit la vasele limfatice sau la ganglionii limfatici. Terapia ar trebui să fie adresată pacienților care au suferit deja o intervenție chirurgicală, de excizie a tumorii primare și a ganglionilor limfatici asociați, ca tratament adjuvant, ce vizează posibilele celule canceroase reziduale.

Nu există încă alte tratamente adjuvante pentru pacienții cu melanom în stadiul III cu mutație BRAF V600. Se estimează că 427 de persoane ar fi eligibile pentru acest tratament. Ambele medicamente se administrează oral, dabrafenibul de două ori pe zi, iar trametinibul într-o singură doză zilnică.

Odată cu includerea acestei terapii în tratamentele decontate de NHS England, în urma recomandării rezultate din studiul de evaluare a tehnologiilor medicale (HTA) realizat de NICE, a fost negociat și un preț cu discount (confidențial) între sistemul de sănătate și compania producătoare (GSK).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.