Tratament promițător pentru cancerul de prostată, ar putea fi evitată chimioterapia

Bărbații care suferă de cancer de prostată avansat găsesc o nouă șansă într-o combinație de medicamente care a arătat o creștere susținută a ratelor de supraviețuire.

Astfel, pentru persoanele cu cancer de prostată metastatic sensibil la hormoni, adăugarea unui blocant al receptorilor de androgeni cu enzalutamidă la terapia standard – suprimarea testosteronului, cu sau fără chimioterapie – a condus la o rată de supraviețuire de 67% după cinci ani, comparativ procentul anterior de 57% după ce au primit tratamentul standard de cele mai bune practici – anunță MedicalXpress, menționând că efectele secundare ale adăugării enzalutamidei la standardul de îngrijire au fost, în general, similare cu cele observate în studiile clinice mai vechi fiind luată în considerare ca opțiune de tratament pentru pacienții eligibili.

Cancerul de prostată metastatic este cel care s-a răspândit spre alte părți ale corpului și poate fi observat pe tomografia computerizată convențională sau scanarea osoasă

„Analiza pe termen mai lung a arătat că beneficiul adăugării enzalutamidei a fost evident în toate subgrupele de pacienți, indiferent de momentul în care s-a descoperit că cancerul s-a răspândit, sau cât de mult a fost prezent sau dacă oamenii au primit și chimioterapie cu docetaxel”, a menționat Christopher Sweeney pentru sursa citată.

Pacienții cu cancer de prostată metastatic sensibil la hormoni încep tratamentul pentru boala metastatică și, cel mai probabil, vor răspunde la suprimarea hormonului sexual masculin testosteron.

Ar putea fi evitată chimioterapia în tratament

„Descoperirile exploratorii indică că s-ar putea să nu fie necesară adăugarea altor tratamente, cum ar fi chimioterapia” a subliniat specialistul.

„ENZAMET a fost primul studiu care a arătat un beneficiu de supraviețuire din adaosul de enzalutamidă și primul care a inclus și pacienții care au primit chimioterapie cu docetaxel în același timp.

Are flexibilitatea de a le permite medicilor și pacienților să decidă dacă docetaxelul concomitent a fost o opțiune adecvată pentru fiecare pacient unic și acest lucru a ajutat la furnizarea de informații cu privire la pacienții care beneficiază de ce terapie combinată pe termen lung” a completat acesta, citat de MedicalXpress.

Contextul cercetării

Conform studiului publicat în publicația The Lancet, între 31 martie 2014 și 24 martie 2017, 1125 de participanți au fost desemnați aleatoriu pentru a primi antiandrogeni nesteroidieni (n=562; grupul de control) sau enzalutamidă (n=563) iar vârsta medie a fost de 69 ani.

Analiza intermediară a studiului ENZAMET privind supresia testosteronului plus enzalutamidă sau terapia antiandrogenă nesteroidiană standard a arătat un beneficiu precoce de supraviețuire globală cu enzalutamidă.

S-a raportat analiza de supraviețuire globală primară planificată, cu scopul de a defini beneficiul tratamentului cu enzalutamidă în diferite subgrupe de prognostic (boală sincronă și metacronă cu volum mare sau cu volum redus) și la cei care au primit concomitent docetaxel.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.