Trebuie să avem educație specializată, post-universitară, pentru profesioniști în sănătate publică – expert europeană în sănătate publică

 

Profesioniștii, resursa umană pregătită reprezintă cheia succesului în sănătatea publică, un domeniu cu multe provocări, cu probleme ale căror soluții nu se găsesc cu ușurință și care se schimbă cu rapiditate. Este mesajul transmis de prof. dr. Katarzyna Czabanowska, coordonator al programului Leaders for European Public Health (LEPHIE), într-un interviu acordat în exclusivitate Ro Health Review.

“Trebuie să avem educație specializată, post-universitară, pentru profesioniști în sănătate publică”, a adăugat ea.

Prof. Dr. Katarzyna Czabanowska a venit în România în cadrul proiectului „Lideri pentru excelență în sănătate” dezvoltat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), în parteneriat cu Ministerul Sănătății si cu susținerea Maastricht University.

Vă prezentăm mai jos interviul integral:

 

ÎNTREBARE: Ce înseamnă pregătirea liderilor în sănătatea publică?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: Pregătirea liderilor este foarte importantă.  Iar Institutul de Medicină din Statele Unite a spus, în urmă cu ceva timp, că nevoia de lideri este prea mare pentru a lăsa apariția lor în voia sorții. Deci trebuie să îi pregătești. Și sunt multe provocări și multe probleme care sunt dificile, ale căror soluții nu se găsesc  cu ușurință. Ne aflăm în epoca bolilor netransmisibile. Iar uneori, acestea sunt lucruri care pot fi evitate. Ne confruntăm cu migrația, cu îmbătrânirea migrației, cu inovații perturbatoare și cu multe alte lucruri. Deci cum putem să facem față tuturor acetor lucruri? Iar în epoca inteligenței artificiale, considerăm că avem nevoie de competențe umane: interacțiuni, să cunoaștem diferite teorii de leadership și cum le putem pune în practică, cum putem comunica pentru a-i convinge pe alții, pentru a fi alături de noi când vrem să introducem schimbarea, când avem un obiectiv comun. Și uneori este dificil să comunicăm sau credem că oamenii înțeleg, însă uitându-ne la prăpastie sau la deconectare, la inegalitățile din domeniul sănătății în Europa, constatăm că am ratat ceva. De aceea trebuie să pregătim lideri care să poată înfrunta aceste lucruri și să aducă schimbarea.

ÎNTREBARE: Care sunt provocările cu care se confruntă sănătatea publică în Europa?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: Sunt multe lucruri de care trebuie să se ocupe sănătatea publică. Unul dintre ele este susținerea resursei umane pentru schimbare în sănătate publică, deoarece sănătatea publică este adesea un fel de zonă uitată și trebuie să avem educație specializată, post-universitară, pentru profesioniști în sănătate publică. După cum știți, sănătatea publică este un domeniu multidisciplinar și sunt colegi care reprezintă medicii, asistentele, moașele, sunt epidemiologi, biostaticieni, adică oameni care oferă servicii de sănătate publică. Dar trebuie să își unească forțele, să învețe cum să lucreze interdisciplinar, pentru a depăși diferențele profesionale și disciplinare. Aceasta este o chestiune foarte presantă. Și, bineînțeles, să li se ofere instrumentele pentru a rezolva problemele care apar în timpul activității. Vedem probleme de sănătate publică. La început a fost SARS, apoi avem epidemia de Ebola, apoi, deodată, a apărut o atmosferă de scepticism extins privind vaccinarea și multe altele. Și migrația. Deci ce este de făcut? Cum pregătim liderii din sănătatea publică pentru a avea competențe să administreze efecient aceste probleme? Și cum să ofere securitate în privința sănătății, în privința mâncării, ținând cont de schimbarea climatică? Deci pot exista atât de multe probleme care să ne confruntăm. Și aceasta este sănătatea publică. Să facem lucrurile pe măsură ce apar. Pentru că nu știi niciodată care va fi următoarea provocare.

ÎNTREBARE: Cum pot fi pregătiți profesioniștii din domeniul sănătății publice să se ocupe de provocările actuale și de situațiile neprevăzute din viitor?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: De aceea cred că avem nevoie de acele competențe interdisciplinare și umane, pentru a dezvolta persoane care au fost multe cunoștințe și chiar cunoștințe la nivel de experți în domeniile care țin de sănătate publică, care să aibă și competențe de comunicare și dezvoltarea personalului, managementul oamenilor și resurselor, competențe care să le permită să facă o evaluare corectă în sănătatea publică și să înțeleagă inovațiile și aplicațiile lor. O parte dintre provocările cu care ne confruntăm ni le puteam doar imagina, dar acum trebuie să le înfruntăm, deci avem nevoie și de o pricepere politică, deoarece problemele cu care ne confruntăm acum necesită un tip de leadership pe orizontală. Trebuie să aducem multe părți implicate la masă și să învățăm cum să discutăm împreună. Sunt din lumi diferite: din politică, din mediul academic, din industrie, din instituții medicale, din ONG-uri. Și trebuie să fie o discuție pe orizontală, fără să lăsăm pe nimeni în urmă.

ÎNTREBARE: Ce așteptări aveți de la instituțiile europene, de la noul Parlament European și de la viitoarea Comisie Europeană?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: Instituțiile europene alocă mult timp și efort aspectelor legate de sănătatea publică. Numai uitându-ne la al Treilea Program de Acțiune în Domeniul Sănătății și la cele precedente, au existat diferite obiective, precum sistemul de asistență medicală, evaluarea tehnologiei în sănătate și inovații în domeniul asistenței medicale. Și au fost multe realizări. Dar cred că trebuie cu adevărat să ne concentrăm mai mult pe resursa umană în sănătatea publică: dezvoltare, planificare, să îi oferim instrumentele pentru a înfrunta ce avem de înfruntat. Chiar cred că factorul uman este cheia. 1,55

ÎNTREBARE: Care ar trebui să fie atributele unui manager bun în domeniul sănătății?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: Trebuie să fie oameni care își respectă valorile, care reprezintă anumite valori și care demonstrează în mod constant aceste valori în viața lor, în mediul de lucru. Sunt oameni care ar trebui să fie motivați și să aibă curaj să schimbe lucrurile, pentru că vedem adesea că multe decizii politice nu sunt luate în interesul pacienților, nu în interesul celor vulnerabili. Deci acestea sunt atributele pe care trebuie să le aibă: putere, capacitate de comunicare, de acțiune. Aș adăuga că, în zilele noastre, trebuie cu adevărat să fii capabil să “traduci” dovezile, știința pentru opinia publică, pentru că, adesea, uităm acest lucru și, ca profesioniști, avem un jargon, un limbaj care nu este înțeles. Iar oamenii se simt adesea nesiguri, pe fondul atâtor știri, fake news, și nu știu cum să acționeze. Acesta este rolul profesioniștilor din sănătatea publică și a celor din zona medicală, să “traducă” într-un limbaj simplu, astfel încât să nu fie nevoie să cauți online pentru a găsi informații, ci să le obții la prima mână.

ÎNTREBARE: Cu ce provocări se confruntă sănătatea publică în România, din punctul dumneavoastră de vedere?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: Cele mai mari probleme acum sunt reformarea și “renovarea” sistemului de sănătate. Trebuie să construiți spitale noi, trebuie să introduceți noi metode de a face lucrurile, soluții noi, iar aceasta pare o schimbare totală de paradigmă. Deci, pentru lideri poate părea ceva de nedepășit, ceva atât de mare. Dar am văzut că există multă voință pozitivă. Vor să construiască, vor să introducă soluții noi, de exemplu în domeniul sănătății mintale, ca oamenii să aibă acces la un fel de centre de zi, care sunt mai bine conectate la lumea de afară. De asemenea, în spitale, administrarea problemei infecțiilor nosocomiale, precum și construcția spitalului generalist pentru tot Bucureștiul. Toate acestea par să fie schimbări majore, dar am observat că sunt cu toții încrezători că pot face față, că vor face aceasta, pentru țara lor.

ÎNTREBARE: Ce mesaj ați vrea să le transmiteți factorilor de decizie din România?

PROF. DR. KATARZYNA CZABANOWSKA: Pentru a fi în siguranță, trebuie să te gândești la legi și reglementări inteligente, trebuie să te asiguri că sunt implementate reglementările care să permită să există instrumente – finanțare, educație post-universitată, pregătire – pentru managerii de spital, pentru că despre ei vorbim acum.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.