Trei contracte de investiții, cu finanțare din PNRR, semnate la Timișoara

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a semnat, joi, la Timișoara, trei contracte de investiţii în valoare totală de 2,5 miliarde de lei, cu finanţare din PNRR.

Jumătate din fonduri vor fi alocate pentru viitorul Institut Oncologic Regional de la Timişoara, iar restul, pentru Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj (Construire spital și funcțiuni conexe) și Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, în Arad.

„Avem o oportunitate pentru Banat şi cred că există toate resursele materiale şi umane înalt calificate care să facă ca aceste trei obiective de investiţii să se concretizeze. Semnăm astăzi contractele de finanţare care înseamnă suma de 2,5 miliarde de lei pentru aceste trei obiective, din care jumătate la IORT. Aceste investiţii în sănătate nu sunt făcute să mărească decalajele între diferite localităţi sau judeţe, ci trebuie făcute astfel încât aceste decalaje să fie reduse şi toţi cetăţenii să aibă acces la servicii medicale de bună calitate”, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.