Trei organe, prelevate la Spitalul Județean de Urgență Oradea

Trei organe au fost prelevate în această dimineață, la Spitalul Judetean de Urgenta Oradea. Familia unei paciente de 62 de ani, diagnosticată în moarte cerebrală, a oferit din suferinţa lor altor oameni, necunoscuţi, şansa la o viaţă mai bună, anunță Agenția Națională de Transplant.

“Mulţumesc familiei care a înţeles, în cele mai dificile momente, să ofere o rază de lumină pentru alte familii cu rude aflate în suferinţă pe listele de aşteptare. Purtând în suflet o dragoste mare, care dura de 47 de ani şi având o familie cu 5 copii, soţul pacientei a găsit puterea de a lua decizia dificilă, dar atât de generoasă şi plină de iubire de a dărui altor oameni o şansă la viaţă. Sunt momente care te încarcă de emoţii puternice şi te mobilizează să faci totul pentru semenii tăi. Mulţumesc tuturor colegilor pentru dăruirea şi profesionalismul pe care le demonstrează în fiecare zi, precum şi conducerii spitalului pentru susţinerea activităţii de transplant. DA pentru VIAŢĂ!”, a declarat Dr.Carmen Pantiș– coordonator de transplant la Spitalul Judetean de Urgenta Oradea, coordonator regional ANT.

Echipele de prelevare ale Spitalul Sf. Maria Bucuresti (Dr. Alexandru Martiniuc, Dr. Ana Stănilă, as. Liliana Mareş) şi ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Cluj (Dr. Liviu Constantin, Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Radu Eniu), au încheiat cu succes încă o “verigă” din lungul lanţ de la speranţă la viaţă. Transplantul de ficat se realizează la Spitalul Sf. Maria Bucuresti din Bucureşti, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj.

„Mulţumim tuturor românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest uman suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!”, transmite Agenția Națională de Transplant.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.