UPDATE: Alți trei pacienţi internaţi cu gripă la SCJU Sibiu au decedat

Alte trei persoane confirmate cu virusul gripal, dar şi cu alte afecţiuni, au murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a anunţat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie în vârstă de 77 ani cu domiciliul în judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal A, pneumonie cu virus gripal A, limfom non-hodkin cu celule B, diabet zaharat tip 2 şi accident vascular cerebral ischemic, internată la Secţia de Boli Infecţioase.

Cel de-al doilea pacient decedat este un bărbat în vârstă de 73 ani cu domiciliu in judeţul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecţiuni cardiace şi pulmonare şi hepatice cronice, iar cel de-al treilea este un bărbat în vârstă de 62 ani, tot din judeţul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecţiuni cardiace cronice, boală pulmonară cronică obstructivă şi pneumonie, ambii internaţi iniţial la Secţia de Boli Infecţioase, iar ulterior la ATI.

„Aceste trei noi decese s-au produs în data de 9 ianuarie 2022 şi au fost anunţate la DSP după ce am transmis informarea iniţială”, au precizat reprezentanţii DSP Sibiu.

Ceilalţi trei pacienţi au murit la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după cum au anunţat anterior reprezentanţii DSP.

Este vorba despre o femeie de 80 din judeţul Braşov, cu afecţiuni cardiace şi pulmonare cronice acutizate, afecţiuni hepatice cronice şi obezitate, un pacient de 75 ani din judeţul Sibiu, cu insuficienţă respiratorie cronică agravată, bronhopneumonie gripală şi afecţiuni oncologice pulmonare preexistente, diabet zaharat şi obezitate şi un bărbat în vârstă de 65 ani, tot din judeţul Sibiu, care avea afecţiuni cardiace cronice, afecţiuni hepatice cronice, afecţiuni pulmonare cronice acutizate şi obezitate.

Conducerea DSP Sibiu a făcut un apel către populaţie ca în această perioadă să evite spaţiile aglomerate, iar când acest lucru nu este posibil, să poarte mască de protecţie.

De asemenea, a recomandat spălarea mâinilor ori de câte ori se ating suprafeţe, în special cele folosite de mai multe persoane, dar şi aerisirea spaţiilor, cu precădere cele în care îşi desfăşoară activitatea mai multe persoane.

Totodată, cei care au simptome de infecţie respiratorie sunt îndemnaţi să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate şi să se ducă la unităţile de primiri urgenţe doar dacă starea de sănătate se deteriorează rapid.

Stire inițială: Trei pacienţi confirmaţi cu virusul gripal, dar având şi alte afecţiuni, au decedat la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Este vorba despre o femeie de 80 de ani, din judeţul Braşov, cu afecţiuni cardiace şi pulmonare cronice acutizate, afecţiuni hepatice cronice şi obezitate.

De asemenea, a decedat şi un pacient de 75 ani, din judeţul Sibiu, cu insuficienţă respiratorie cronică agravată, bronhopneumonie gripală şi afecţiuni oncologice pulmonare preexistente, diabet zaharat şi obezitate, precum şi un bărbat în vârstă de 65 ani, tot din judeţul Sibiu, care avea afecţiuni cardiace cronice, afecţiuni hepatice cronice, afecţiuni pulmonare cronice acutizate şi obezitate.

Toţi cei trei pacienţi au fost confirmaţi cu virus gripa A, au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase şi ulterior în secţia de ATI.

DSP Sibiu  face apel la populaţie ca în această perioadă să evite spaţiile aglomerate şi, când acest lucru nu este posibil, să poarte mască de protecţie. De asemenea, se recomandă spălarea mâinilor ori de câte ori se ating suprafeţe, în special cele folosite de mai multe persoane, dar şi aerisirea spaţiilor, cu precădere cele în care îşi desfăşoară activitatea mai multe persoane.

Totodată, cei care au simptome de infecţie respiratorie sunt îndemnaţi să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate şi să se ducă la unităţile de primiri urgenţe doar dacă starea de sănătate se deteriorează rapid.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.