Trupul unui pacient mort de COVID-19 la Spitalul Floreasca este de negăsit: Poliția Capitalei anchetează cazul

Poliţia Capitalei efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu la Spitalul de Urgență Floreasca din București , după ce corpul unui pacient decedat de COVID-19 nu a putut fi ridicat de către rudele acestuia.

Este vorba despre un pacient care a murit la data de 31 decembrie, iar familia sa susține că unitatea sanitară nu reușește să-i găsească cadavrul.

Potrivit reprezentanților spitalului, există posibilitatea ca trupul respectivului pacient să fi fost ridicat de o altă familie.

dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca: cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate

″În momentul în care un pacient decedează el primeşte o brăţară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii şi apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de Anatomie Patologică are obligaţia, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brăţara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situaţie, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat şi una dintre familii a identificat cadavrul şi acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, luni, la un post de televiziune.

Poliția demarează o anchetă

″În cauză au fost declanşate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. În contextul activităţilor de cercetare urmează a se stabili situaţia concretă a trupului neînsufleţit”, a informat Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres.

Familia decedatului a sesizat la 112 că a fost anunţată cu privire la decesul unei rude aflate în spital. Dar când membrii familiei au sosit pentru a ridica trupul neînsufleţit, “reprezentanţii spitalului nu l-au putut elibera”, precizează DGPMB.

“La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 1, care au intrat în contact cu familia, dar şi cu reprezentanţi ai unităţii sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale”, arată sursa citată.

Verificările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.