Ministrul Sănătății: Tulpina sud-africană, de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta

Prof. dr. Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a declarat că datele existente arată că tulpina sud-africană ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta, deci de 12 ori mai transmisibilă decât tulpina inițială a coronavirusului.

„Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta, care și ea e mai transmisibilă de trei ori decât tulpina clasică. Deci ar fi de 12 ori mai transmisibilă decât tulpina inițială”, a precizat ministrul, la un post de televiziune.

Referitor la eficiența vaccinurilor anti-COVID existente în prezent, în fața tulpinii africane, ministrul Sănătății a spus că nu sunt date științifice în legătură cu acest subiect.

„Se pare că această mutație multiplă la nivelul proteinei spike, proteina celebră despre care toată lumea vorbește, ar putea să facă ineficient vaccinul. De fapt, nu vaccinul, ci anticorpii obținuți în urma vaccinării nu ar mai fi eficienți. Dar în acest moment nu avem informații științifice. Abia s-a secvențiat și nu putem ști, cât timp nu există un studiu care să fie bine realizat și fundamentat. Sunt doar speculații”, a mai spus ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.