Tumoră de mari dimensiuni, extirpată laparoscopic la Spitalul Militar din Timișoara

Intervenție chirurgicală dificilă la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timişoara, acolo unde  medicii au extirpat laparoscopic o tumoră de mari dimensiuni, de la un bărbat în vârstă de 67 de ani. Operația a  fost efectuată cu succes de dr. Andrei Mărginean (foto), în colaborare cu medicul chirurg  Andrei Tomescu și medicul anestezist dr. Florin Negrea.

„Intervenția chirurgicală pentru neoplasm sigmoidian a presupus rezecția sigmoidiană cu anastomoză mecanică colorectală laparoscopică. Procedura este una minim invazivă, sunt practicate patru mici incizii la nivelul abdomenului. Timpul de recuperare este rapid, pacientul mobilizându-se încă din ziua operației, iar tranzitul intestinal este prezent din prima zi, postoperator. Tumora a fost de dimensiune mare, stenozând aproape complet lumenul intestinal. (…) Intervenţia chirurgicală a fost de dificultate crescută şi poate fi considerată un succes medical, pacientul recuperându-se bine postoperator”, se arată într-un comunicat transmis de spital. 

Spitalul Militar din Timişoara e dotat cu turn performant de chirurgie laparoscopică de ultimă generaţie, fapt care a facilitat intervenția chirurgicală, menţionează sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.