Ucraina: Vaccinare anti-COVID-19 obligatorie pentru funcționari și cadre didactice

Funcționarii și cadrele didactice din Ucraina trebuie să se vaccineze obligatoriu împotriva noului coronavirus, în caz contrar vor fi suspendaţi din funcţie fără plată.

Măsura a fost impusă joi în contextul în care țara se confruntă cu un nou val de COVID-19.

”Această decizie este menită să protejeze viaţa şi sănătatea ucrainenilor (…), prin crearea unui mediu sigur în instituţiile de învăţământ şi în structurile statului”, a explicat ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liaşko, citat de AFP.

Ca urmare a acestei decizii, funcţionarii şi profesorii au la dispoziţie o lună pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus.
Până la sfârşitul lunii septembrie 70% din cei aproximativ 1,2 milioane de profesori ucraineni au primit cel puţin prima doză de vaccin şi 46% schema completă.

Ucraina se confruntă în prezent cu o creștere considerabilă a infectărilor cu SARS-CoV-2. Joi, statul ucrainian, care numără aproape 40 de milioane de locuitori, a înregistrat 15.125 de cazuri noi de COVID-19 şi 314 decese asociate acestei boli, un record al ultimelor luni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătății ucrainian, cei mai mulți dintre persoanele infectate care necesită spitalizare nu au fost vaccinate.

Ucraina are disponibile patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile, respectiv Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac.

Cu toate acestea, mulţi ucraineni încă ezită să se imunizeze. Până în prezent, doar 19% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin şi 16% ambele doze.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.