UE a activat mecanismul de alertă rapidă pentru coronavirus

UE a activat mecanismul  intern de alertă rapidă pentru noul oronavirus, după ce s-au semnalat îmbolnăviri în Franţa şi Germania. Comisarii europeni urmează să discute problema miercuri, a anunţat Dana Spinanţ, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene. Ea a precizat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre. Pacientul infectat în Germania a contractat virusul de la un alt purtător, pe teritoriul Germaniei.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a fost contaminat de către o colegă venită din China, timp de câteva zile, la o formare. Niciun alt suspect nu a fost semnalat, însă autorităţile efectuează verificări vizând în total 40 de persoane care au intrat în contact cu cei doi salariaţi contaminaţi la întreprindere, fie în interiorul întreprinderii, fie în familia pacientului german.

Epidemia cu noul coronavirus a ajuns în faza cea mai copmplexă și mai gravă, a anunța ministrul chinez al Sănătății. Peste 100 de oameni au murit și aproape 4.500 dunt infectați. Totuși, rata mortalității este, până în acest moment scăzută, în jur de 3%. Virusul de acum este mai puțin puternic și virulent decât cel a provocat epidemia de SARS din 2003, când au murit aproape 800 de oameni. Centrul chinez de de control și prevenire a bolilor a anunțat că toate persoanele care au decedat sunt relativ și vârstă (între 48 și 89 de ani) și aveau comorbidități.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.