UE: Aproape 1,3 milioane de doze de vaccin și aproape 8 milioane de măști faciale, dar și aparatură medicală, donate Tunisiei pentru a face față pandemiei de COVID-19

Uniunea Europeană (UE) și statele sale membre continuă să mobilizeze ajutorul de urgență canalizat prin mecanismul de protecție civilă al UE, pentru a ajuta Tunisia să facă față repercusiunilor pandemiei COVID-19 și situației îngrijorătoare a sănătății din acea țară.

Astfel, mai multe state membre au răspuns la solicitarea Tunisiei, inclusiv Austria, Belgia, Germania, Spania, Franța, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Letonia, Cehia, Croația și România.

Aproape 1,3 milioane de doze de vaccin și aproape 8 milioane de măști faciale, precum și teste antigenice, aparate de respirat, concentratoare de oxigen, paturi de spital și alte echipamente medicale vitale au fost deja livrate, informează Comisia Europeană.

O echipă medicală din România a sosit în data de 9 august în Tunisia pentru a oferi sprijin suplimentar.

Livrări ulterioare sunt așteptate să fie efectuate pe tot parcursul lunii.

”Mulțumesc tuturor statelor membre ale UE care au răspuns rapid cererii de asistență a Tunisiei și mecanismului european de protecție civilă care a făcut posibil acest ajutor printr-o coordonare rapidă. Acesta este un adevărat exemplu al spiritului de solidaritate care conduce operațiunile UE. Împreună cu statele membre, UE va continua să asigure accesul internațional la vaccinuri, echipamente medicale și alte tipuri de sprijin pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor.

În plus, UE a eliberat 700.000 de euro în cadrul Instrumentului de control al focarelor pentru a aborda actualul focar COVID-19 din Tunisia. Finanțarea va contribui la satisfacerea nevoilor imediate și critice legate de gestionarea cazurilor COVID-19. De asemenea, va servi pentru coordonarea și susținerea campaniei de vaccinare din Tunisia.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.