UE vrea o platformă comună de date medicale pentru țările membre

UE vrea o platformă comună de date medicale pentru țările membre. Aceasta ar crea o rețea europeană de baze de date cu o calitate verificată și conținut la cel mai înalt nivel de securitate. Platforma DARWIN (Data Analysis and Real World Interrogation Network) va oferi date clare din sistemul sanitar stakeholderilor din domeniu. Este una dintre recomandările unui task force al Agenției Europene a Medicamentului și al organismului care înglobează instituțiile naționale, Șefii Agențiilor Naționale.

Alte recomadări sunt menite să mărească sprijinul și resursele din rețeaua de reglementare europeană pentru calitatea datelor și detectarea lor (alegerea metadatelor) și să crească capacitatea analitică. Se recomandă dezvoltarea abilităților de a procesa big data în interiorul rețelei, pentru a crește capacitatea regulatorilor de a depune aplicații pentru autorizarea medicamentelelor, ca parte a dovezilor beneficiilor și riscurilor.

Raportul subliniză și nevoia de a asigura managementul datelor într-un cadru sigur și de guvernanță etică, într-un dialog activ cu stakeholderii la nivel european, incluzând pacienții, profesioniștii din sistemul sanitar, industrie, tehnologie medicală, organisme de evaluare, plătitori,

Toate aceste activități ar trebui să fie făcute în colaborare cu inițiative medicale în domeniul big data.

Puteți ciți recomandările AICI

Implementarea măsurilor la nivel național va fi făcută după consultări cu Comisia Europeană.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.