Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a depus o propunere de proiect pe componenta de digitalizare a universităților finanțată din Planul Național de Redresare și Reziliență, in valoare de aproape patru milioane de euro.
Proiectul “Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional” vizează dezvoltarea bazei de simulare medicală, cu simulatoare complexe de ultimă generație “prin intermediul cărora vom organiza ateliere practice de tip workshop hands-on cu componentă practică prin care cursanții vor deprinde abilități teoretice și practice în multiple specialități medicale”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, pe pagina sa de Facebook.
“Doresc să felicit întreaga echipă care a participat la pregătirea propunerii de proiect: ȘL. Dr. Ștefan Busnatu – Prodecan Facultatea de Medicină și Coordonator CieH, Asist. Univ. Dr. Cristian Toma – Coordonator Departament de Simulare Medicală Victor Cojocaru – Șef Serviciu de Inovație și e-Health Prof. Univ. Dr. Raluca Papacocea – Director Direcția Generală Secretariat Universitate Oana Bulai – Serviciul de Inovație și e-Health Razvan Mischie – Direcția Generală Secretariat Universitate Dr. Marina Leontescu – Departamentul de Simulare Medicală Dr. Andrei Slobozeanu – Departamentul de Simulare Medicală Mirela Dinescu – Director Direcția Sisteme Informatice și Comunicații Digitale. Ținem pumnii stranși în așteptarea rezultatului!”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Jinga.
Potrivit ghidului solicitantului Granturi pentru digitalizarea universităților, ,,tehnologiile digitale sunt factori puternici de stimulare pentru tranziția către o economie verde, inclusiv pentru trecerea la o economie circulară și pentru decarbonizarea energiei, transporturilor, construcțiilor, agriculturii și altor industrii și sectoare. În paralel, este important să se reducă amprenta climatică și de mediu a produselor digitale și să se faciliteze trecerea către comportamente durabile, atât în dezvoltarea, cât și în utilizarea produselor digitale. Sistemul de educație și formare utilizează din ce în ce mai mult tehnologiile digitale și valorifică beneficiile și oportunitățile acestora. Transformarea digitală în educație este susținută de progresele în domeniul conectivității, de utilizarea pe scară largă a dispozitivelor și a aplicațiilor digitale și de nevoia de adaptare la cererea mereu în creștere de competențe digitale”.