UMF „Carol Davila” se va muta în Mogoșoaia; Va fi construit un campus universitar

Un nou campus al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) “Carol Davila” va fi construit la Mogoșoaia. Anunțul a fost făcut de rectorul UMF “Carol Davila”, prof. dr. Ioanel Sinescu, cu ocazia semnării unui protocol de colaborare între Academia Română, UMF și autoritățile locale.

„În Mogoşoaia, Academia Română are un teren de 47 de hectare. După aprobarea pe care Prezidiul Academiei Române a dat-o în urmă cu două săptămâni, o coincidenţă fericită, astăzi, vom semna protocolul de colaborare între Academia Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, comunitatea locală de la Mogoşoaia, implicit Consiliul Judeţean Ilfov, pentru construcţia noului campus al UMF”, a spus prof. dr. Ioanel Sinescu în deschiderea conferinţei „Science meets Regions – Science Builds The Future”, citat de Agerpres.

 

Campus universitar și spital republican

 

În noul campus ar urma să învețe cei 11.000 de studenți români, 2.500 de studenți străini și cinci mii de rezidenți. Mutarea Universității “Carol Davila” reprezenta o necesitate, iar în ultimii ani au fost căutate soluții, mai ales că imobilele în care se desfășoară cursurile în prezent sunt foarte degradate și se pot prăbuși oricând, a declarat Ioanel Sinescu.

Campusul universitar ar urma să fie construit în maximum cinci ani. Alături de acesta va funcţiona şi un spital republican.
„Va fi un pol de atracţie şi pentru învăţământul curricular de medicină, medicină dentară şi farmacie, pentru specializările post-universitare în toate disciplinele medicale în care noi formăm specialişti şi un pol de atracţie şi pentru pacienţii din această zonă geografică, pentru că suntem înfrăţiţi cu Complexul Universitar Medical şi de Cercetare Ştiinţifică Charite din Berlin şi, în afară de Măgurele, cu Institutul de Cercetare Max Plank, condus de acad. Gunter Stock, membru de onoare al Academiei Române şi DHC al universităţii noastre, care, împreună cu directorul Charite din Berlin, doresc un alt Charite în această parte a Europei”, a anunţat Ioanel Sinescu.

Întregul complex se va întinde pe o suprafață de 300 de hectare va include și un hotel de minimum două mii de locuri. Spitalul va avea trei mii de paturi, 37 de săli de operaţie, un helipunct, iar în complex se vor afla facultatea de medicină, terenuri de sport, parc de agrement, zonă rezidenţială pentru personal, creşă şi grădiniţă, complex comercial şi servicii, parcare şi cămine studenţeşti.

Potrivit programului de guvernare 2018-2020, proiectul va ajunge la cel puţin 1,1 miliarde de euro.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.