UMF Cluj-Napoca, printre cele mai bune 1.000 de universităţi din lume, în clasamentul World University Rankings 2022

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în topul universităţilor din România şi este singura universitate de medicină şi farmacie din ţară listată printre cele mai bune 1.000 de universităţi din lume, în clasamentul World University Rankings 2022, realizat de Times Higher Education (THE), se arată într-un comunicat al instituției de invățământ.

„UMF ‘Iuliu Haţieganu’ Cluj-Napoca este listată pentru a doua oară în acest clasament şi ne bucurăm să constatăm că ne menţinem pe o poziţie fruntaşă în topul universităţilor din România şi că ne situăm printre primele 1.000 cele mai bune instituţii de învăţământ superior din lume. Prin aceste performanţe, universitatea noastră se află în elita universităţilor europene, dar şi de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câştigat, o astfel de recunoaştere internaţională ne motivează şi ne responsabilizează să menţinem şi chiar să ne depăşim standardele. Totodată, aceasta reprezintă o oportunitate extraordinară de a accesa noi proiecte, în special în domeniul cercetării, precum şi de programe educaţionale avansate, ce vor duce la creşterea valorii universităţii noastre”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, citată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, World University Rankings este un prestigios clasament internaţional din domeniul academic, care reuneşte peste 1.600 de universităţi de elită din 99 de ţări. Topul se bazează pe 13 indicatori de performanţă, care măsoară performanţa unei instituţii în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoştinţe şi perspective internaţionale. Universităţile prezente în ranking au fost evaluate în funcţie de următoarele criterii: calitatea procesului educaţional şi a mediului de învăţare, calitatea cercetării reflectată în indicatori de volum, venituri şi reputaţie şi impactul acesteia reflectat în citări, gradul de internaţionalizare a universităţii analizat din perspectiva studenţilor, profesorilor şi partenerilor internaţionali şi transferul de cunoştinţe spre mediul socio-economic.

La nivel global, în top 5 se află: University of Oxford – locul 1, California Institute of Technology – locul 2, Harvard University – locul 3, Stanford University – locul 4 şi University of Cambridge – locul 5.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.