UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca introduce examenul clinic obiectiv structurat

Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca organizează o nouă sesiune de formare de formatori, pentru introducerea examenului clinic obiectiv structurat (OSCE – Objective Structured Clinical Examination) la disciplinele clinice. Sesiunea se va desfășura în perioada 22-23 octombrie 2018. Lectorii programului sunt prof. dr. Günther Körmöcz, de la Universitatea de Medicină din Viena, și prof. dr. Anders Sondén, de la Institutul Karolinska din Stockholm. Cei doi au contribuit substanțial la implementarea OSCE în instituțiile din care provin, aflate pe primele locuri în Europa în ceea ce privește pregătirea pe care o asigură absolvenților.

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Sesiunea de pregătire OSCE este finanțată de Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI) 2018, prin proiectul „MEDQ – Studii medicale de calitate”, condus de prof. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină. Proiectul vizează pregătirea a 70 de cadre didactice tinere de la disciplinele Medicină internă şi Chirurgie ale Facultăţii de Medicină, pentru a implementa metoda modernă de examinare a studenţilor şi rezidenţilor.

„Specialiștii internaționali în educație medicală consideră OSCE ca fiind o metodă didactică de examinare validă, reproductibilă, relevantă pentru practica medicală și de o valoare excepțională în aprecierea competențelor dobândite de studenți, iar Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca dorește să implementeze acest tip de examinare începând cu anul universitar viitor, asigurând astfel alinierea evaluării studenților și a rezidenților la standardele internaționale în domeniu” explică prof. dr. Anca Buzoianu în comunicatul de presă emis de UMF Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.