UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca: O nouă speranță pentru pacienții din România afectați de accidente vasculare cerebrale

O nouă speranță pentru pacienții din România afectați de accidente vasculare cerebrale: Universitatea de Medicină și Farmacie  „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca împreună cu Universitatea Radboud din Olanda, în calitate de parteneri în cadrul alianței The Neurotech EU și cu sprijinul Ministerului Sănătății, lansează un proiect inovator, un nou sistem de neuroreabilitare, care utilizează tehnologii de vârf precum inteligența artificială, realitatea virtuală și realitatea augmentată.
Inițiativa deservește obiectivele Strategiei Naționale pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare, proiect aflat în curs de finalizare la nivelul comisiilor de cardiologie și neurologie ale Ministerului Sănătății:
„Acest sistem inovator de neuroreabilitare va fi pus la dispoziția profesioniștilor din sistemul nostru de sănătate și, mai important, pacienților care suferă de dizabilități în urma accidentelor vasculare cerebrale.
Începând cu ultimul trimestru al acestui an, pacienții vor avea acces la intervenții specializate de neuroreabilitare prin intermediul unor jocuri.
Aceste intervenții vor fi disponibile atât în cadrul secțiilor de spital și ambulatoriilor de specialitate, cât și la domiciliul pacienților, aceștia utilizând dispozitivele personale, precum telefoanele și tabletele” – informează UMF „Iuliu Hațieganu”.
Astfel, în cadrul întâlnirii de joi, 13 septembrie, reprezentanții UMF, prof. dr. Dafin Fior Mureșanu și dr. Ștefan Strilciuc, coordonatorul proiectului NeurotechEU, prof. dr. Paul Verschure și Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, au stabilit premisele pentru demararea acestei inițiative, care va pune inovația tehnologică în serviciul sănătății, asigurând tratamente moderne pentru pacienți.
foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.