UMF „Iuliu Haţieganu” va organiza maratonul vaccinării împotriva COVID-19, la Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va organiza, începând de vineri, timp de aproape patru zile, un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

„Maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se va desfăşura la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca şi la care vor participa aproximativ 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, va începe vineri, 14 mai, la ora 16,00 şi se va încheia luni, 17 mai, la ora 8,00. Timp de trei zile şi trei nopţi, atât clujenii, cât şi cei din alte localităţi, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj!. De asemenea, se vor putea vaccina şi cetăţenii Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum şi cetăţenii străini cu şedere legală pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al UMF Cluj.

Conform sursei citate, la Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, care vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele interesate.

„Nu va fi necesară programarea, cei interesaţi trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena”, se mai arată în comunicat.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca.

„Am organizat acest maraton din dorinţa de a oferi o şansă la vaccinare tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze şi nu au avut posibilitatea până acum. UMF ‘ Iuliu Haţieganu’ s-a implicat activ în combaterea pandemiei de COVID-19 încă din martie 2020, iar studenţii noştri lucrează ca voluntari la DSP Cluj şi în spitalele COVID-19. Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forţe extraordinară şi ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenţi şi cadre didactice din cadrul universităţii noastre, precum şi a personalului sanitar din spitalele clujene. Vom fi la datorie, pentru clujeni, de vineri, începând cu ora 16,00 şi până luni dimineaţa. Studenţii noştri au amenajat câteva puncte de informare în oraş, unde oamenii vor primi informaţii şi formularele de triaj cu care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare. Vă aşteptăm plini de entuziasm şi cu speranţa de mai bine!”, a declarat rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.