UMF ”Victor Babeș” din Timișoara va avea un campus nou. Valoarea investiției se ridică la 121 milioane de lei

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara va avea un campus nou. Contractul pentru construirea noului complex studențesc a fost semnat marți.

”Este un moment important în viața Universității noastre, un moment în care putem spune că un vis devine realitate. Au fost perioade lungi de muncă, de gândire, în care am încercat să definitivăm acest proiect, gândindu-l ca pe un proiect integrat, deoarece medicina nu e doar o profesie – îți vei face treaba bine ca medic. Medicul trebuie să aibă și alte calități caracteriale. Medicul, prin profesia umanistă pe care o are, trebuie să aibă dragoste pentru om. De aceea, în acest complex va fi primul muzeu de antropologie și de studiu al omului. Un medic trebuie să aibă înclinația spre frumos, spre arte, de aceea beneficiem de o sală de expoziții artistice. Un medic trebuie să aibă o activitate de cercetare și posibilitatea să își prezinte această muncă științifică, de aceea beneficiem și de numeroase săli de conferințe. Nu în ultimul rând, medciul trebuie să promoveze o viață sănătoasă, de aceea sunt atât de multe facilități sportive în cadrul acestui proiect”, a declarat prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara.

La semnarea contractului a participat și ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

”Este o investiție care vine să consacre rolul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara și vine să aducă o infrastructură modernă, într-o lume modernă în care păstrarea lucrurilor tradiționale este foarte importantă, dar în care trebuie să ținem pasul și cu tehnologia și cu aceste lucrări care necesită o abordare mai modernă. Este o investiție importantă, un proiect care își dorește să rezolve în mod integrat necesitatea unei vieți studențești, care să integreze atât partea care ține strict de educație cu anumite aspecte ale vieții care sunt aboslut necesare”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu, a subliniat că toți ”cei 7.500 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara vor beneficia de aceste facilități. Este un proiect cu o valoare de 24 de milioane de euro”.

Noul campus va fi construit în localitatea Ghiroda, din județul Timiș.

Potrivit proiectului, noul campus va avea o clădire cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, un centru de conferințe, un muzeu antropologic, un centru multicultural pentru studenți, un centru expozițional și săli de studiu, cu dotări moderne și sistem de avertizare și detecție la incendiu.

Proiectul include și un cămin studențesc modern, cu 100 de locuri, care va avea bazin de înot, centru de recuperare și kinetoterapie și teren de sport cu nocturnă.

Valoarea investiției se ridică la 121 milioane de lei, iar finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.