UMFT: Măsuri pentru reducerea abandonului universitar și îmbunătățirea inserției profesionale pentru studenți

 

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara implementează și dezvoltă un program pentru reducerea abandonului universitar și îmbunătățirea inserției profesionale pentru studenți.

Mai exact, universitatea le oferă spre utilizare gratuită studenților săi români care nu au acces la dispozitive necesare accesării resurselor educaționale disponibile online tablete electronice de ultimă generație.

Astfel, toți studenții vor putea lua parte atât la procesul didactic, desfășurat parțial online, cât și la platforma de e-learning a Universității, dar și la biblioteca virtuală Elsevier.

De asemenea, UMFT organizează un târg online de opționale, pentru ca studenții să își aleagă în cunoștință de cauză materiile din această categorie.

În ceea ce privește orientarea în carieră, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vine în sprijinul proaspeților săi absolvenți, dar și studenților interesați, prin organizarea unei serii de evenimente online, săptămânale, ce au ca scop prezentarea programelor de pregătire în rezidențiat ce pot fi alese în urma concursului.

Mai mult, studenții începând din ciclul al II-lea de studii al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara beneficiază gratuit de un program de consiliere profesională și orientare în carieră, organizat în cadrul proiectului CONSILMED FDI 2021.

Sesiunile de consiliere profesională și orientare în carieră vor contribui la mai buna identificare vocațională și ale aptitudinilor studenților, facilitând astfel alegerea unei specialități în urma Concursului Național de Rezidențiat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.