Bărbat înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov. Medici de la Institutul ”Marius Nasta” au îndepărtat din plămân resturile alimentare

sursa foto: Institutul ”Marius Nasta”/Facebook

UPDATE: Intervenție în cazul unui bărbat care s-a înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov. Bărbatul a fost resuscitat de echipajul de la Ambulanţă, iar medici de la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti au îndepărtat din plămân resturile alimentare. Medicii au mers la Braşov pentru a realiza procedura de bronhologie intervenţională, întrucât în acest domeniu nu există un serviciu de gardă.

Potrivit managerului Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, șef lucr. dr. Beatrice Mahler, un bărbat a intrat, sâmbătă seară, în stop cardiac, într-un restaurant din Braşov, după ce s-a înecat cu un bol alimentar.

”Examinarea efectuată la spital evidenţiază că părţi din bolul alimentar au rămas în plămân. La acel moment Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii caută soluţii şi cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul. Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervenţională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puţine, personal puţin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câştigarea de timp în viaţa pacienţilor cu cancer pulmonar”, a scris șef lucr. dr. Beatrice Mahler, pe pagina de Facebook a Institutului.

S-a stabilit că era mai uşor ca medicii să meargă la Braşov decât să fie transportăt pacientul, care era într-o stare critică. Astfel, mamangerul Institutului ”Marius Nasta” şi-a sunat colegii.

”Ca de fiecare dată, răspunsul este: «Da, sigur, ne organizăm şi mergem!» Aşa că echipa se formează în miezul nopţii de sâmbătă din personal al Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi doi medici din Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», dr. Silviu-Mihail Dumitru şi dr. Dragoş Băiceanu. Au plecat în miez de noapte şi au revenit la casele lor în zorii zilei de duminică, iar eu nu pot decât să le mulţumesc pentru disponibilitate, sacrificiu şi umanitatea de care au dat dovadă”, a adăugat managerul Institutului ”Marius Nasta”.

Potrivit sursei citate, bronhologia intervențională este o ramură a bronhologiei care salvează vieți, prin eliberarea căilor aeriene, cu impact relativ redus a manevrei asupra organismului, față de același rezultat obținut în sala de operație.

”Bronhologia intervențională are nevoie de finanțare!”, a mai transmis șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.