Un bărbat de 68 de ani, confirmat cu botulism, a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Bărbatul în vârstă de 68 de ani, confirmat cu botulism în urmă cu două zile, a murit, miercuri dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde era internat în stare gravă de o săptămână, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, informează Agerpres.

„Pacientul de sex masculin, în vârstă de 68 ani, din Slatina, confirmat cu diagnosticul de botulism în data de 14.11.2022, internat în secţia ATI la SJU Slatina, a decedat în data de 16.11.2022, ora 8.50, în ciuda eforturilor medicilor şi a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului (la momentul suspiciunii)”, a precizat DSP Olt, potrivit Agerpres.

Bărbatul prezentat la Spitalul din Slatina şi a fost internat în secţia de neurologie în ziua de 7 noiembrie, însă starea lui s-a deteriorat şi, o zi mai târziu, a fost transferat la ATI. Medicii au stabilit că este suspect de botulism, iar diagnosticul a fost confirmat de rezultatele analizelor de laborator pe14 noiembrie.

În acest caz nu au putut fi recoltate probe din alimentele consumate de bărbat înainte de a se îmbolnăvi pentru că produsele nu mai existau în gospodărie.

Un alt pacient suspectat de botulism este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina începând din 14 noiembrie. Este vorba de un bărbat în vârstă de 39 de ani, care ar fi consumat acasă, în ziua de 13 noiembrie, carne de porc „la garniţă” preparată în decembrie anul trecut. La câteva ore după ce a fost internat i-a fost administrat ser antibotulinic. În acest caz au fost prelevate probe din alimentele şi se aşteaptă rezultatul analizelor.

În judeţul Olt a mai decedat un pacient cu botulism, în luna septembrie, după ce a consumat peşte conservat preparat în gospodărie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.