Un bebeluș sub un an și cinci tineri cu vârste între 18 și 24 de ani au murit din cauza COVID-19

Un bebeluș din Suceava, cu vârsta sub un an, care suferea și de alte afecțiuni, a murit din cauza COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Este vorba despre un băiețel care prezenta comorbidități.

În plus, un tânăr de 18 ani din Ialomița și un altul de 19 ani din Harghita, ambii nevaccinați anti-COVID și care sufereau și de alte afecțiuni, au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. De asemenea, un tânăr de 23 de ani din Bihor și unul de 24 de ani din Vâlcea, nevaccinați, dar care nu prezentau comorbidități, au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

3 decese s-au înregistrat la grupa de vârstă 20-29:

  • Un pacient de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, din Caraș-Severin, nevaccinat, care prezenta comorbidități.
  • Un pacient de sex masculin, în vârstă de 24 de ani, din județul Vâlcea, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități.
  • Un pacient de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din județul Bihor, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități.

Potrivit GCS, în intervalul 05.10.2021 (10:00) – 06.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 331 de decese (177 bărbați și 154 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Sunt raportate 3 decese anterioare intervalului de referință, produse în luna septembrie, ale unor pacienți din Municipiul București. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 328 de decese.

Din totalul de 331 de pacienți decedați, 303 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 48 și 90 de ani și prezentau comorbidități.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.