EXCLUSIV Un cardiolog intervenţionist de la Spitalul “Sfântul Ioan” a lansat o petiţie de solidaritate cu şefa secţiei ATI de la Maternitatea “Bucur”

Un medic cardiolog intervenţionist, angajat al Spitalului “Sfântul Ioan” din Capitală, a înaintat o petiţie online în semn de solidaritate cu şefa Secţiei ATI de la Maternitatea “Bucur”, despre care conducerea spitalului a spus că s-a prezentat la serviciu deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19.

Petiția face referire la faptul că dr. Rodica Ologu, şefa Secţiei ATI de la Maternitatea „Bucur”, nu poate fi învinovăţită pentru că s-a îmbolnăvit.

Cardiologul intervenţionist Maged Mokbel, de origine din Egipt, este stabilit de 11 ani în România, iar în urma cu aproximativ un an, a fost angajat prin concurs la Spitalul “Sfântul Ioan” din Bucureşti, înainte lucrând la un spital privat din Sibiu.

Pe lângă petiţie, cardiologul intervenţionist Maged Mokbel a declarat pentru Sănătatea TV şi RoHealthReview.ro că a lăsat un memoriu la Colegiul Medicilor din Bucureşti și a fost la Direcţia de Sănătate Publică să întrebe care este situaţia în secţia în care lucrează, “pentru siguranţa mea personală”.

În plus, medicul Maged Mokbel cere ca nicio persoană fără mască să nu mai aibă acces în Spital, să fie respectate şi regulile interioare şi cele date de Ministerul Sănătăţii, dar şi circuitul pacienţilor.

Petiţia online a fost semnată până acum de câteva zeci de persoane, printre ele aflându-se mai mulţi nemulţumiţi.

Peţiţia de solidaritate cu Dr. Rodica Ologu, şefa Secţiei ATI de la Maternitatea “Bucur”

Vă redăm în continuare petiţia înaintată de medicul cardiolog intervenţionist, angajat al Spitalului “Sfântul Ioan” din Capitală.

”În solidaritate cu Dr. Rodica Ologu, şefa Secţiei ATI de la Maternitatea “Bucur”

Vă rog să semnaţi dacă sunteţi de acord cu principiul

Bună ziua,
Privind situaţia actuală cu colega noastră, doamna Dr. şefă de secţie ATI Maternitatea Bucur, pe care nu am cunoscut-o niciodată personal chiar dacă lucrăm în acelaşi spital din punct de vedere administrativ.
Aş vrea să începem orice act de solidaritate cu colega noastră în situaţia ei dificilă, luptând cu boala şi cu acuzaţiile nedrepte.
Am încercat cât am putut, dar m-am întâlnit doar cu piedici şi acţiunea mea a fost comunicată spitalului imediat prin mijloace telefonice.
Am toată speranţă să ţinem jurământul nostru, care include “colegii mei vor fi fraţii mei”.
În momentul în care suntem solidari cu colega noastră, de fapt ne autoprotejăm.
Oricare dintre noi nu este deloc departe să fie în locul ei.
Vă mulţumesc anticipat!”

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.