Un centru de transplant multiorgan ar putea fi construit în cadrul Spitalului Clinic “Sfânta Maria” din București

sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Un centru de transplant multiorgan ar putea fi construit în cadrul Spitalului Clinic “Sfânta Maria” din București cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Noul centru – un proiect unic ca anvergură și importanță în sud-estul Europei, va permite efectuarea de transplanturi în condiții modeme, echivalente celor oferite în centrele de transplant din Europa și în alte centre medicale internaționale”, a scris Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, realizarea investiției presupune construirea unei clădiri noi, cu regim de înălțime 3S+P+7E+8Erth, în care să funcționeze integrat compartimente și secții medicale precum imagistică (CT și RMN), ambulatoriu (cu 16 cabinete), laborator anatomo-patologie și laborator transplant, ATI (cu 17 paturi), bloc operator cu 8 săli de operație și zonă de spitalizare cu 66 de paturi.

Valoarea investiției este de 610,17 milioane lei (123,5 milioane euro, la cursul actual) cu TVA inclus, iar finanțarea ar putea fi realizată prin PNRR, bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), sau din alte surse legal constituite.

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, inițiat de ASSMB a primit aprobarea consilierilor generali în ultima ședință.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.