Un contract formal, pentru aproape 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, ar putea fi semnat încă din această săptămână între Novavax și UE

Novavax intenționează să livreze Uniunii Europene (UE) vaccinul anti-COVID-19 spre sfârșitul anului 2021, iar un contract formal ar putea fi semnat încă din această săptămână, a declarat un oficial european pentru Reuters.

Un acord ar face ca Novavax să furnizeze în total până la 200 de milioane de doze de vaccin, oferind UE doze de rapel pentru a ajuta la ținerea sub control a noului coronavirusului și, eventual, pentru a proteja împotriva noilor variante, potrivit oficialului.

Novavax a ajuns la un acord preliminar cu blocul european în decembrie 2020, dar un acord final a fost amânat, deoarece compania americană s-a luptat să obțină unele materii prime.

Oficialul UE, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat că Novavax încă mai are probleme de producție, însă a reușit să aibă „un program de livrare”.

Novavax a declarat UE, în cadrul reuniunilor din ultimele două săptămâni, că intenționează să trimită primele transporturi mici spre sfârșitul acestui an, iar volumul mai mare de doze de vaciin va fi livrat în 2022, mai scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al Comisiei UE, care are atribuții în purtarea discuțiilor cu producătorii de vaccinuri împreună cu guvernele din blocul celor 27 de națiuni, a refuzat să comenteze, deoarece chestiunea este confidențială.

Novavax a declarat că negocierile sale cu UE continuă, dar a refuzat să comenteze cu privire la calendarul livrărilor, problemele de producție sau dacă o afacere formală era iminentă.

Indiferent de o posibilă înțelegere, achizițiile UE rămân condiționate de aprobarea de reglementare a vaccinului Novavax, care a fost evaluată în cadrul unei revizuiri continue a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) din februarie.

EMA nu a stabilit o dată pentru decizia sa cu privire la vaccin, care nu a fost încă aprobată nicăieri în lume.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.