Un heliport pentru elicopterele SMURD ar putea fi amenajat la Buzău

Un heliport unde să aterizeze elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții ar putea fi amenajat la Buzău, în incinta Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen.

În acest scop, prefectul Județului Buzău a transmis conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) o propunere oficială de amenajare a heliportului.

“Având în vedere creșterea cererii de servicii medicale de urgență la nivelul județului Buzău și anunțul domnului ministru Ion Marcel Vela că se dorește identificarea unor locuri de aterizare a elicopterelor SMURD atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, Instituția Prefectului – Județul Buzău a avut mai multe consultări cu reprezentanți ai instituțiilor abilitate. În urma consultărilor, au fost propuse mai multe variante de locații unde ar putea ateriza elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

Alte variante pentru amenajarea heliportului la Buzău

Alte variante pentru amenajarea heliportului în Buzău ar mai fi fost stadionul de atletism din Municipiul Buzău, dar acesta a fost exclus deoarece va intra într-un proces de reabilitare, și U.M. Boboc, exclusă luând în considerare efectele fenomenelor meteorologice manifestate în timpul iernii, care conduc de obicei la blocarea căilor de acces, au precizat oficialii.

“Plecând de la condiția majoră că bolnavii trebuie preluați cât mai rapid, iar locul de aterizare a elicopterelor SMURD trebuie să se facă în condiții de siguranță, s-a concluzionat că spațiul cel mai potrivit pentru misiuni medicale este un teren cu suprafața de 2000 mp al Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen, din municipiul Buzău. Locația a fost vizualizată și s-a constatat că este nevoie de o investiție minimală pentru desfășurarea de misiuni aeromedicale SMURD, cum ar fi instalarea unui sistem special de iluminat și asfaltarea căii de acces și a platoului”, se mai arată în același comunicat.

Spațiu suficient, pe platoul amenajat la Centrul Schengen

Reprezentanții Prefecturii Buzău au menționat că anul trecut, în cadrul unei activități de promovare a profesiei militare, un elicopter a aterizat în condiții de siguranță pe platoul amenajat în curtea Centrului și echipajul tehnic de specialitate prezent la acțiune a apreciat că este suficient spațiu pentru aterizarea a trei elicoptere tip EC 135.

Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen Buzău asigură protecția perimetrului atât prin măsuri tehnice (bariere perimetrale, supraveghere video), dar și prin personal propriu de supraveghere, existând un dispecerat funcțional 24/24 ore.

Propunerea Instituției Prefectului Buzău a fost înaintată către Ministerul Afacerilor Interne spre analiza posbilității alocării sumelor necesare pentru amenajarea acestui heliport.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.