Un loc de joacă nou la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” beneficiază de un loc de joacă modern și atractiv la Ambulatoriul integrat. Locul de joacă este un mini-părculeț, un loc de relaxare pentru cei mici, prevăzut cu: foișor cu acoperiș, foișor fără acoperiș, trei tobogane, două de 2,5 metri lungime și unul de 1,5 metri lungime, un carusel cu băncuțe și platformă, balansoar, figurină pe arc, leagăn cu două scaune și opt bănci.

Amenajat cu pavele de cauciuc, spațiul de joacă a fost gândit în așa fel încât și copiii cu nevoi speciale să fie în siguranță. Mai mult, pentru aceștia există o zonă de joacă dedicată, în care se regăsesc dotări adecvate copiilor cu nevoi speciale: carusel pentru copii, leagăn și ansamblu de joacă.

Pereții interiori au fost decorați cu scene din povești pentru copii, animăluțe sau desene animate, printr-o colaborare cu 4 fundații (Fundația ANOUK, Fundația STVROS NIARCHOS, Fundația ARPE și Fundația Inocenți București). Picturile îi bucură pe cei mici, le fac perioada de spitalizare mai plăcută și atmosfera generală mai primitoare.

„Acest spațiu a fost gândit pentru a le ușura celor mici perioada de spitalizare. Pacienții copii au nevoie de o mai mare atenție din partea noastră, a tuturor, și trebuie încurajați. Valoarea totală a investiției realizată de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, pentru locul de joacă se ridică la aproape 35.000 euro, ce face parte dintr-un proiect amplu deblocat în anul 2016. Unul dintre cele mai importante rezultate este faptul că rata de redirecționare spre alte unități medicale a scăzut de la 3.000 la 0 – dacă înainte de aceste lucrări apăreau situații în care pacienții nu puteau fi tratați pe motivul lipsei de echipamente adecvate, în ultimii doi ani nu au mai existat astfel de cazuri, dotările asigurate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, fiind de ultimă generație. Spitalul are acum 11 specializări, iar timpul de diagnosticare a scăzut cu până la 50%”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a vizitat unitatea medicală, inclusiv bucătăria nouă și biberoneria, dotate recent cu echipamente moderne specifice.

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” a fost reabilitat și modernizat, cu finanțare europeană, lucrările fiind finalizate în anul 2017. Valoarea finală a proiectului a fost de peste 1,6 milione euro, din care 1,5 milioane euro din fonduri nerambursabile și cofinanțare de la bugetul local de aproximativ 133.000 euro. Unitatea a avut aproximativ 26.000 de pacienți în ultimii doi ani.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.