Un medic celebru italian susține că nu mai există SARS-CoV-2 în Peninsulă; autoritățile și specialiștii reacționează

Controversă în Italia, după ce un medic celebru a susținut că nu mai există SARS-CoV-2 în Peninsulă și că populația este ”terorizată” inutil.

„Prelevările efectuate în cursul ultimelor zece zile au arătat o încărcătură virală absolut infinitezimală în termeni cantitativi, în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două”, a declarat Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele din Milano și cunoscut ca ”medicul lui Berlusconi”, pentru că a ținut sub observație starea de sănătate a fostului premier.

„A venit timpul să încetăm să terorizăm această ţară”, a adăugat el.

Reacțiile autorităților și specialiștilor nu au întârziat să apară.

„În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni”, a afirmat într-un comunicat oficialul din Ministerul Sănătăţii Sandra Zampa.

La rândul său, șeful Consiliului naţional al sănătăţii, Franco Locatelli, s-a declarat „perplex” după ce a auzit afirmaţiile lui Zangrillo. „Ajunge să te uiţi la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistenţa în Italia a noului coronavirus”, a declarat el.

Directorul prestigiosului institut al bolilor infecţioase Spallazani de la Roma, Giuseppe Ippolito, a spuatras atenția că nu există nicio dovadă ştiinţifică că virusul a suferit o mutaţie sau a scăzut în putere.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu aproape 33.500 de morţi în trei luni de zile în Italia, cele mai multe cazuri înregistrându-se în nordul ţării şi în special în regiunea Lombardia.

În prezent, numărul zilnic al noilor contaminări oscilează între 300 şi 500. Duminică s-au înregistrat 355 de noi cazuri, majoritatea în Lombardia.

Italia a început să iasă progresiv din izolare de la începutul lui mai, dornică să-şi relanseze cât mai repede economia şi în special turismul, care ar urma să repornească odată cu deschiderea frontierelor, de la 3 iunie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.