Un medic din Botoșani, infectat cu noul coronavirus, a decedat

Un medic internist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, care a fost infectat cu noul coronavirus, a decedat în această dimineață, în Clinica de boli infecţioase din Iaşi. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății
Medicul avea 68 de ani şi ar fi contractat virusul de la o tânără de 27 de ani, care fost internată în unitatea medicală din Botoşani şi care, ulterior, a decedat.
Medicul internist suferea de diabet zaharat şi cardiopatie hipertensivă. A fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Iaşi pe 24 aprilie, după ce, pe 19 aprilie, s-a simţit rău şi a fost internat la Secţia boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”.
Reprezentanţii DSP susţin că medicul a intrat în contact cu un caz confirmat pe 23 martie. Pe 24 martie i s-au recoltat probe, iar pe 29 martie a fost comunicat şi rezultatul, care a fost negativ.
Acesta este primul deces în rândul cadrelor medicale din Botoşani, fiind a 24-a persoană din județ care îşi pierde viaţa din cauza noului coronavirus.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.