Un nou oficiu teritorial al ANMCS

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a anunțat începerea activității Oficiului Teritorial Vest, cu sediul în Timișoara, începând cu data de 18 septembrie. Județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș sunt arondate acestui oficiu, care are că scop îndrumarea unităților sanitare în procesul de implementare al managemetului calității serviciilor medicale și siguranței pacientului. Totodată, reprezentanții ANMCS în teritoriu vor monitoriza menținerea condițiilor de acreditare.

„Siguranţa pacientului trebuie să ajungă în prim-planul preocupărilor profesioniştilor din sănătate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră siguranţa pacientului  o problemă de sănătate publică şi a decis ca 17 septembrie să devină Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului. Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate este MEDICUL SISTEMULUI SANITAR. Consultă unitățile sanitare, adică le EVALUEAZĂ, stabilește diagnosticul – ACREDITEAZĂ și face recomandări terapeutice centrate pe pacient, pentru fiecare unitate sanitară. Mai mult decât atât, monitorizează evoluția și intervine cu corecții pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului”, a declarat președintele ANMCS, dr. Vasile Cepoi.

„În aria de competență a Oficiului Teritorial Vest  sunt 57 de unități sanitare, dintre care 39 publice și 18 private. În acest moment, 13 spitale din această regiune au fost evaluate și încadrate în categorii de acreditare, în ciclul al II-lea de acreditare”, a anunțat Andrei David, directorul Oficiului Vest al  ANMCS .

Lista spitalelor încadrate în categorii de acreditare, in regiunea Vest :

Județul  Arad – 2  spitale

Județul Caraș-Severin- 2 spitale

Județul  Hunedoara- 2 spitale

Județul  Timiș – 7 spitale

Pentru alte  3 spitale din regiune este în curs procedura de acreditare.

În întreaga țară, prin Hotărârea Guvernului nr. 728/2018 au fost înființate 8 oficii teritoriale, structuri cu personalitate juridică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.