Un nou pavilion va fi construit la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Tronsonul B, destinat pacienților HIV/ SIDA

Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași va beneficia de un nou pavilion.

Proiectul a fost introdus în finanțare pe bugetul 2022 prin Compania Națională de Investiții de către Consiliul Județean (CJ) Iași.

”Viitorul Pavilion 8 este compus din doua tronsoane: A și B. Tronsonul A va fi format din subsol, demisol, parter, trei etaje și va fi conectat cu tronsonul B, destinat pacienților HIV/ SIDA.

În cadrul tronsonului A se vor regăsi două bazine de apă( rezerva strategică a spitalului și cel folosit în caz de incediu), centrala termică, spălătorie, laboratoare ultraperformante de radiologie și analize medicale. Parterul va fi dominat de un compartiment primire urgențe; etajul 1 fiind reprezentat de cea mai nouă și performantă terapie intensivă din regiunea Moldovei, compusă din 20 de paturi”, precizează dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Pacienții îngrijiți aici vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia și ieșirea din rezervele pacienților și care se va face pe căi de admisie separate (fiecare rezervă va avea ușă dotată cu filtru).

Materialele infecțioase vor fi debarasate, direct, din spațiul de ingrijire a pacienților printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului.

De asemenea, vor exista zone special amenajate destinate parținătorilor, personalului medical și recuperării post-terapie. Etajele 2 si 3 vor fi destinate pacienților cu patologie infecto-contagioasă.

Tronsonul B, de capacitate mai mică, va fi destinat pacienților HIV/ SIDA.

”Întreg pavilionul va fi independent din punct de vedere al utilităților în relație cu spitalul.

Acest proiect, în valoare de 40 de milioane de euro, va schimba total imaginea spitalului, îmbunătățind major capacitatea de îngrijire a pacienților”, a mai spus dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.