Un nou ser antiviperinic în Canamed

Ministerul Sănătății a introdus serul antiviperinic Viperfav în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed) printr-un ordin publicat luni în Monitorul Oficial.

Viperfav este deținut de compania britanică MicroPharm și este adus în România de Unifarm.

Potrivit Canamed, cutia de un flacon X 4 ml conc. Pentru soluție perfuzabilă are un preț maximal de 11.733,85 lei cu TVA în România, valabil până pe 1 iulie 2020. Prețul la producător, trecut în catalog, este de 10.700 de lei.

Prețurile maxime stabilite în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii en gros și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene, potrivit MS.

Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de  asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.