Un oraş din Suedia foloseşte excrementele de pasăre pentru descurajarea adunărilor publice în parcul central

Un oraş din Suedia a apelat joi la o metodă mai puţin convenţională în încercarea de a preveni transmiterea coronavirusului în timpul unui eveniment festiv desfăşurat anual şi anume împrăştierea gunoiului de pasăre în parcul central.

Autorităţile oraşului universitar Lund au început să împrăştie excremente de pasăre în parc pentru a-i îndepărta pe eventualii petrecăreţi care vin de obicei aici pe 30 aprilie pentru a sărbători Noaptea Valpurgiei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Sărbătoarea, care marchează trecerea de la zilele întunecate şi răcoroase de iarnă la cele strălucitoare de primăvară şi apoi vară, este de obicei celebrată prin picnicuri, petreceri şi focuri în aer liber pe tot teritoriul ţării şi atrage de obicei mii de studenţi.

„În acest parc se reunesc de obicei 30.000 de persoane, dar în contextul pandemiei de COVID-19, este ceva greu de imaginat”, a declarat primarul localităţii, Philip Sandberg. „Nu vrem ca Lund să devină un epicentru pentru transmiterea bolii”.

Suedia a pus în aplicare o strategie mai permisivă în comparaţie cu alte ţări pentru prevenirea transmiterii bolii respiratorii pe care o poate declanşa coronavirusul, recomandând menţinerea distanţării sociale, în locul impunerii unor restricţii.

În acord cu această strategie, autorităţile au solicitat oamenilor ca anul acesta să evite adunările publice pentru a celebra Noaptea Valpurgiei, fără a interzice însă festivităţile.

Autorităţile se tem că tinerii, în special studenţii, sunt cei care vor dori cu toate acestea să se bucure de un picnic şi să servească o băutură în parc.

„Cei mai mulţi studenţi din Lund şi alte regiuni din Suedia respectă recomandările… cu toate acestea, chiar şi în situaţia în care numărul celor care ar veni în parc este mic, riscul rămâne major”, a declarat Sandberg.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.