Un pacient din Neamț a primit ambii rinichi de la un donator aflat în moarte cerebrală

Premieră la spitalul ”Dr. C.I.Parhon” din Iași. Medicii i-au transplantat ambii rinichi ai unei persoane aflate în moarte cerebrală aceluiași pacient.

Beneficiarul, în vârstă de 52 de ani, originar din județul Neamț, ani făcea dializă din cauza unei boli imunologice care a debutat în 2005. Până în 2015, când a început dializa, bărbatul a urmat tratament medicamentos.
A fost o intervenţie foarte grea, care a durat nouă ore, spre deosebire de patru ore cât durează de obicei. Acum beneficiarul are patru rinichi. Post-operator evoluţia este favorabilă, pacientul se recuperează în Secţia de terapie intensivă. Suntem recunoscători familiei donatorului şi dorim să mulţumim în mod particular echipei de transplant pentru efortul depus la această intervenţie maraton. În mod particular suntem recunoscători domnului profesor Petru Cianga, care pe tot parcursul nopţii de 24 decembrie a verificat compatibilitatea imunologică a pacienţilor, precum şi coordonatorilor echipei chirurgicale – dr. Cornel Moroşanu şi dr. Adelina Miron, ce au făcut posibilă această premieră”, a declarat dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru Agerpres.

Spitalul „Dr. C. I. Parhon” este singura unitate medicală din zona Moldovei unde există un Centru de Transplant Renal.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.