Un sindicat din sănătate amenință să iasă în stradă dacă vor scădea salariile personalului medical

Reprezentanții Sindicatului medicilor Promedica atrag atenția primului ministru Ludovic Orban, printr-o scrisoare deschisă, că asigurarea salariilor personalului medical este extrem de importantă pentru buna funcționare a sistemului medical, indiferent de situația economică. „Salariile medicilor trebuie să fie prioritate, altfel suntem gata să ieșim în stradă” afirmă sindicaliștii.

„Vă rugăm să nu vă uitați promisiunile făcute înainte de a ajunge la putere și să acordați prioritate celui mai important sector: sănătatea. Dacă medicilor nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, suntem pregătiți să luptăm în stradă. Avem toleranță zero față de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce. Suntem gata să protestăm pentru a ne apăra”, atrag atenția semnatarii scrisorii.

Totodată, aceștia avertizează că scăderea salariilor medicilor ar atrage după sine un exod masiv al cadrelor medicale către spitalele din alte state.

Sindicatul Promedica se prezintă pe site-ul propriu ca un „sindicat al medicilor cu sediul central în Craiova, ce încercăm să luptăm zi de zi cu sistemul de sănătate pentru a obține un climat medical curat și confortabil”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.