Un student de la UMF Carol Davila este noul reprezentant al tinerilor din România la ONU

Teodor Cristian Blidaru, student în  anul 5 la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, este noul delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite, pentru un mandat de un an.

„Din această poziție, Teodor Blidaru va reprezenta tineretul din România la cel mai înalt nivel, ocupând noua funcție în urma unei selecții-concurs riguroase, ce s-a derulat pe parcursul a două zile la sediul Ministerului Tineretului și Sportului”, transmite UMF Carol Davila într-un comunicat de presă. Tânărul a ocupat funcția de președinte al Societății Studenților în Medicină din București.

„După anii de reprezentare studențească, acest mandat mă onorează și în același timp mă obligă, responsabilitatea ce îmi revine fiind una enormă, aceea de a face puternic auzită vocea tinerilor din România într-una dintre cele mai importante organizații ale lumii.  (…) Prioritățile pe care vom pune un accent deosebit în acest mandat sunt sănătatea mintală a tinerilor, modificările climatice, educația și implicarea civică a tinerilor”, spune Teodor Blidaru.

„Ca delegat de tineret, îmi doresc să fiu un liant între tinerii din România și Organizația Națiunilor Unite, precum și între factorii decizionali din țara noastră, pentru că este momentul ca noi, tinerii, să ne facem auziți și să contribuim activ la schimbările ce au loc în jurul nostru”, adaugă  acesta.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.