Un tânăr de 17 ani a murit din cauza COVID-19. Băiatul era nevaccinat și prezenta comorbidități

Un tânăr de 17 ani, nevaccinat și care prezenta comorbidități, a murit din cazua COVID-19, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS). De asemenea, o tânără de 28 de ani din Botoșani a decedat, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

„Decesul de la grupa de varsta 10-19 ani este al unui pacient de sex masculin, din Constanta, în vârstă de 17 de ani, care era nevaccinat și prezenta comorbidități. Decesul de la grupa de varsta 20-29 ani este al unui pacient de sex feminin, din Botosani, în vârstă de 28 de ani, nevaccinat, care prezenta comorbidități”, transmite GCS.

Potrivit GCS, în intervalul 01.11.2021 (10:00) – 02.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 591 de decese (279 bărbați și 312 femei), din care cinci anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

555 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 14 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 22 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Un deces înregistrat este al unui pacient infectat în străinătate și raportat de DSP București.

Au fost raportate cinci decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Galați, Ialomița, Prahova și Sibiu, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 586 decese.

Din totalul de 591 de pacienți decedați, 541 erau nevaccinați și 50 vaccinați. Cei 50 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.