Un total de 333,1 milioane de lei pentru 10 spitale din Capitală, din fonduri europene

10 spitale din Capitală au semnat astăzi contracte de finanțare din fonduri europene pentru proiecte ce vor fi implementate în unitățile sanitare în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară provocată de COVID -19. Suma totală a acestor contracte se ridică la 333,1 milioane de lei.

”Pentru București, astăzi se semnează contractele de finanțare pentru 10 spitale. În total, contractele de finanțare pentru Bucrești vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitaleleor cu aparatură, echipamente și alte investiții necesare va fi de peste 100 de milioane de euro”, a declarat premierul Ludovic Orban înainte de semnarea contractelor.

Spitalele beneficiare sunt: Spitalul Clinic Colentina București (27 de milioane de lei),  Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” (41,4 milioane de lei), Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” (22,4 milioane lei), Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie ”Ana Aslan” (44,2 milioane de lei), Spitalul Clinic de Urgență București (42,6 milioane lei), Institutul Național de Endocrinologie ”C. I. Parhon” (11,4 milioane de lei), Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” (12,8 milioane de lei), Spitalul Universitar de Urgență București (48,3 milioane de lei), Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. C. C. Iliescu” (48,3 milioane de lei), Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” (34,7 milioane de lei).

În cadrul ceremoniei de semnare a contractelor, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a menționat că există finanțare europeană și pentru instalațiile din spitale.

”Un moment în care gestionăm o achiziție de echipamente și aparatură cu contracte deja în desfășurare sau pe viitor. Avem 22 de spitale în București angrenate în activitate împotriva  SARS-CoV-2. Astăzi, cele 10 spitale, 7 în subordinea Ministerului Sănătății, reașează finanțarea europeană pe primul loc. Tot pe finanțare europeană avem și fonduri de 50 de milioane de euro tocmai pentru instalațiile din spitale avand în vedere și perioada prin care trecem și reevaluarea tuturor secțiilor de terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Prezent la semnarea contractelor, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat: ”La nivelul Municipiului București sunt 40 de cereri de finanțare care au fost depuse, în valoare de 190 de milioane de euro, și astăzi cu cele 10 contracte pe care le semnăm ajungem la 22 de contracte pe care deja le avem semnate și începe implementarea lor, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, mai precis 116 milioane de euro. Echipamentele care se finanțează cuprind două componente, o componentă destinată secțiilor de terapie intensivă, iar cealaltă componentă este destinată activităților de imagistică. Astăzi semnăm contracte pentru aparate de ventilație, ca număr 126, statii de monitorizare 342, aparatură pentru investigare respiratorie și digestivă 101, ecografe 99, echipamente electrocardiografice și defibrilatoare 205.”

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.