Un tratament oncologic folosit în Australia, testat în Spania în infecția cu SARS-CoV-2

Un medicament care se folosește deja în Australia pentru tratarea tumorilor cancerigene, bazat pe plitidepsină, este testat în Spania ca posibil tratament împotriva COVID-19. Tratamentul este bazat pe plitidepsină și a fost deja testat pe un grup restrâns de pacienți cu COVID-19.

Potrivit experților, acest medicament are capacitatea de a elimina în proporție de 99% din încărcătura virală produsă de virusul SARS-CoV-2.

Plitidepsina este o moleculă obținută de la ascidiile marine care trăiesc în apropierea insulei Ibiza.

Rezultatele ultimului studiu pe animale, la trei laboratoare din Franța și Statele Unite, au fost publicate în Revista Science, scrie Mediafax.

Primele teste de laborator împotriva bolii provocate de virusul SARS-CoV-2 au fost efectuate la Centrul Național de Biotehnologie din Spania în luna martie 2020.

Potrivit unui cercetător de la Centrul din Spania, dr. Luis Enjuanes, în urma testelor de laborator s-a putut observa o blocare a procesului de multiplicare a virusului și o reducere la niveluri foarte joase.

La testele pe pacienți cu COVID-19 au participat 13 spitale spaniole, iar din cei 27 de pacienți cu COVID-19 care au fost tratați încă din prima fază a bolii cu plitidepsină 80% au scăpat de simptome în doar 15 zile, după cum mai scrie agenția de presă. Potrivit specialiștilor participanți la teste, nu au existat efecte secundare grave.

În acest moment, compania farmaceutică care a dezvoltat medicamentul așteaptă aprobarea Agenției Medicamentului din Spania pentru a putea trece la fazele 3 și 4 ale studiilor clinice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.