Undă verde la „Marius Nasta” pentru reluarea activității în blocul operator

La 11 martie, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a primit aviz pozitiv pentru reluarea activității în blocul operator și secțiile de terapie intensivă din partea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB), a anunțat în această dimineață managerul Institutului, dr. Beatrice Mahler.

Acest anunț vine după ce joi, 7 martie, inspectorii sanitari de la DSPMB au recoltat probe de sterilitate din Institut, ca urmare a finalizării procedurii de curățenie și dezinfecție terminală. Inspectorii DSPMB au recoltat probe de sterilitate a suprafețelor din blocul operator și secțiile de ATI ale institutului, inclusiv probe de apă sterilă și probe de aeromicrofloră. Personalul medical a fost testat pentru portaj microbian.

La acest moment nu se știe când va fi reluată activitatea în blocul operator și în secțiile de terapie intensivă ale Institutului „Marius Nasta”. Acestea au fost închise la data de 19 februarie, in urma unei autosesizări privind existența unei infecții cu Acinetobacter.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.