Undă verde pentru reluarea activității la Maternitatea Giulești

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a anunțat că Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” – Maternitatea Giulești – își poate relua integral activitatea medicală, începând de astăzi, 20 decembrie.

Inspectorii sanitari au anunțat că au fost finalizate lucrările de igienizare, curățenie și dezinfecție în spațiile unității sanitare. De asemenea, rezultatele probelor de laborator recoltate în paralel de către unitatea sanitară – pentru autocontrol – și de către DSPMB sunt în prezent conforme.

La 30 noiembrie, Ministerul Sănătății a decis sistarea internărilor la Maternitatea Giulești, după ce un număr alarmant de cazuri de infecție cu stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA) au fost confirmate în rândul copiilor născuți la maternitatea bucureșteană.

Reluarea activității unității sanitare implică respectarea cu strictețe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.