Ungureanu (ANMCS), despre incendiul de la „Matei Balș”: Instalarea rutinei ne face vulnerabili în fața potențialelor evenimente adverse

Dr. Sorin Gabriel Ungureanu, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), a declarat, referindu-se la incendiul produs la „Matei Balș” că instalarea rutinei ne face vulnerabili în fața acestor potențiale evenimente adverse.

„Dacă lucrurile merg bine, așa cum ne-am obișnuit, ne este foarte greu să ne gândim că ceva s-ar putea întâmpla diferit și s-ar putea produce o tragedie”, a spus Dr. Sorin Gabriel Ungureanu.

Acesta a mai spus că „principalele lucruri care ar trebui făcute pentru a preveni apariția unor tragedii, este, pe lângă aflarea cât mai rapidă a cauzelor ce au dus la apariția lor, pentru putea lua măsuri concrete în vederea preîntâmpinării lor , să conștientizăm necesitatea autoevaluării propriei activități, a eficacității și a eficienței serviciilor pe care le oferă, raportându-se la anumite reglementări, și standarde, nu neapărat de calitate, sunt standarde de cost , o multitudine de lucruri care ar trebui luate în calcul. Ar trebui să ne preocupăm foarte mult atât în rândul medicilor, cât și al celorlalți participanți la actul medical, să ne concentrăm asupra unui pericol care ne paște pe toți și pe care nu întotdeuna îl conștientizăm, respectiv rutina”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.