UNICEF: Aproximativ jumătate din vaccinările din lume apar ca urmare a imunizărilor de rutină ale copiilor de către UNICEF

Șeful UNICEF, Henrietta Fore, a subliniat că o consecință a pandemiei COVID-19 este că lumea a încetat să mai acorde atenție altor imunizări de rutină. Aproximativ 60 de campanii de imunizare de rutină au fost oprite la nivel global, deoarece țările se concentrează pe combaterea pandemiei.

Pentru a face față acestor provocări, Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF, Gavi, Alianța Vaccinului și alți parteneri, susțin o strategie globală cunoscută sub numele de Agenda de imunizare 2030. Inițiativa își propune să economisească 50 milioane trăiește prin „o nouă strategie globală ambițioasă pentru a maximiza impactul salvării vieții vaccinurilor prin sisteme mai puternice de imunizare”, potrivit CNBC.

Fore a spus că aproximativ jumătate din vaccinările din lume apar ca urmare a imunizărilor de rutină ale copiilor de către UNICEF.

”Poliomielita, rujeola, febra galbenă … toate acestea sunt vaccinuri de care au nevoie copiii, dar sunt și vaccinuri de care au nevoie adulții. Așadar, cerem familiilor să intre în clinicile de sănătate primară din propriile comunități, să își aducă copiii, să fie vaccinați pentru aceste boli ale copilăriei, să primească și un vaccin COVID și putem salva 50 de milioane de vieți ”, a spus ea.

Întrebată dacă are un mesaj pentru liderii mondiali de astăzi, Fore a spus: ”Ei bine, ajutați-ne acum”.

”Suntem îngrijorați că lumea nu este atentă la lucruri precum imunizările de rutină. Nu putem pierde această populație, copiii noștri, pentru o singură epidemie, în timp ce suntem îngrijorați de COVID ca o pandemie pentru lumea noastră, așa că vă rugăm să ne ajutați acum „, a mai adăugat Fore.

În ciuda pandemiei globale în curs, Fore a spus că este momentul potrivit să ne concentrăm pe astfel de inițiative.

”Oamenii își dau seama acum că vaccinurile sunt importante, că vaccinurile funcționează, că salvează vieți și chiar acum suntem într-o cursă pentru a salva vieți”, a spus ea.

Totodată, Fore îndeamnă toate statele lumii să ajute India „acum”, în criza generată de creșterea cazurilor COVID-19, declarându-se „foarte îngrijorată” de actuala situație.

India se află în mijlocul unui al doilea val mortal al virusului SARS-CoV-2. Sâmbătă, cazurile zilnice de coronavirus din țară au trecut 400.000 pentru prima data, iar totalul cazurilor din India a ajuns la aproape 20 de milioane, în timp ce numărul deceselor a depășit  210.000.

”Este îngrijorător din mai multe motive. În primul rând, poate fi precursorul a ceea ce s-ar putea întâmpla în alte țări, în special în țările din Africa, cu sisteme de sănătate mult mai slabe?”, a declarat Fore, transmite CNBC.

Fore a spus că atât UNICEF, cât și programul global de vaccin COVAX au trimis ajutor țării, iar ajutorul din partea altor națiuni face o mare diferență.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.