Unul dintre studiile clinice de ultimă fază pentru vaccinul Sinovac împotriva COVID-19, suspendat

Unul dintre studiile clinice de ultimă fază pentru un posibil vaccin împotriva COVID-19, Sinovac, a fost suspendat de autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia. În timpul derulării studiului, unul dintre participanți a decedat, deces care pare să nu aibă legătură totuși cu vaccinul, scrie Reuters.

Potrivit Anvisa, autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia, evenimentul a fost înregistrat pe 29 octombrie 2020, fără a preciza dacă incidentul a avut loc în Brazilia sau în altă țară și fără a specifica perioada de timp în care studiul clinic în ultimă fază va fi suspendat.

Șeful Institutului de Cercetare Medicală Butantan din Sao Paolo, Dimas Covas, a declarat, la un post radio local, cu privire la incidental înregistrat: ”Întrucât există mai mult de 10.000 de voluntari în acest moment, pot să apară decese… Este o moarte care nu are nicio legătură cu vaccinul și, ca atare, nu este momentul de a întrerupe studiile”.

Astăzi se intenționează să fie organizată și o conferință de presă pe acest subiect.

Brazilia a înregistrat peste 160.000 de decese în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, numărând peste 5,6 milioane de cazuri confirmate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.