UPDATE: Evacuările de heliu de la Spitalul de Copii proveneau de la instalaţia de răcire a aparatului RMN. Planul Roşu de Intervenţie, dezactivat

UPDATE: Fumul degajat de aparatul RMN de la Secţia Pediatrie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara provenea de la evacuări de heliu ale sistemului de răcire al aparatului, Planul Roşu de Intervenţie fiind dezactivat, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

„După efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că erau evacuări de heliu de la instalaţia de răcire a aparatului RMN, situat la parterul clădirii”, a precizat Elena Megherea.

Sâmbătă dimineaţă, ISU Timiş a activat Planul Roşu de Intervenţie la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în urma degajării de fum de la un aparat RMN.

Au fost evacuaţi aproximativ 46 de copii şi 42 de adulţi, care au fost relocaţi într-o altă clădire. Nu au fost înregistrate victime.

Inhalarea de heliu poate provoca dureri de cap, dureri în gât, ameţeli, greaţă şi dificultăţi de respiraţie.

Știre inițială: Planul Roşu de Intervenţie la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în urma degajării de fum de la un aparat RMN.

Au fost evacuaţi aproximativ 46 de copii şi 42 de adulţi, care au fost relocaţi într-o altă clădire, a informat ISU Timiș.

Nu au fost înregistrate victime.

„Am fost solicitaţi să intervenim în urma unei degajări de fum la Spitalul „Louis Ţurcanu”, secţia Pediatrie. În urma recunoaşterii, fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul clădirii; nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum. Începând cu ora 7,45 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale. Misiunea este în dinamică”, a afirmat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș.

La locul evenimentului au fost trimise forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, trei autospeciale de stingere, câte două autoscări mecanice, autospeciale de transport personal şi victime multiple, două ambulanţe SMURD, cu 28 de subofiţeri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.