UPDATE Examenul de rezidențiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie

Examenul de rezidențiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul a explicat că, pentru examenul ce ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie 2019, este nevoie de șapte ordine de ministru, dintre care trei sunt comune ale ministrului Sănătății și ale ministrului Educației.

Primul dintre ordinele comune vizează aprobarea metodologiei pentru desfășurarea concursului, cel de-al doilea desemnează comisia comună centrală și comisiile locale, iar cel de-al treilea aprobă cifra de școlarizare la concurs pe specialități, locuri și posturi, a anunțat ministrul Sănătății.

”Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar având în vedere că la Ministerul Educației nu a fost numit un ministru sau un ministru interimar suntem în imposibilitatea de a emite aceste acte normative și, prin urmare, de a susține acest concurs la data de 17 noiembrie”, a anunțat Sorina Pintea.

Sorina Pintea a explicat că juriștii au căutat o soluție legală pentru a putea avea loc, totuși, examenul, însă nu au găsit niciuna.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.