UPDATE: Incendiul izbucnit la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu a fost lichidat

Foto: captură amator

Incendiul izbucnit la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu a fost lichidat.

”Incendiul este lichidat. Incăperile spitalului au fost verificate. Nu s-au înregistrat victime. Din spital au fost evacuate 110 persoane, dintre care 79 copii”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Focul izbucnit marţi seară, după o explozie a transformatorului, și s-a extins şi la două autoturisme, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă şi degajări de fum.

UPDATE Ministerul Sănătății: Nu s-au înregistrat victime

În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime, a transmis Ministerul Sănătății.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții, a anunțat sursa citată.

”In această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 ora. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației. Vom reveni cu alte detalii mâine dimineață”, potrivit Ministerului Sănătății.

UPDATE Explozie, urmată de incendiu la un transformator din curtea Spitalului

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un transformator aflat în curtea Spitalului Nicolae Robănescu. Focul s-a extins şi la două autoturisme, informează reprezentanții ISU Bucureşti – Ilfov. 110 copii au fost evacuaţi din unitatea medicală.

Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum. 110 copii au fost evacuaţi din unitatea medicală.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceştia au fost transferaţi la Marie Curie”, precizează ISU.

Au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, descarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, o autospecială cu azot şi două ambulante SMURD.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.